Hoe werkt een schilder sjabloon;

Nagenoeg alle effen stickers zijn als sjabloon uit te voeren mits de afmeting dit toelaat. Sjablonen worden gesneden uit een speciale folie dat zwakklevend is. Deze folie heeft een zachte en rubberachtige lijmlaag waardoor verf nagenoeg niet onder de folie door kruipt. Je krijgt hierdoor vrijwel strakke lijnen (afhankelijk van gladheid ondergrond). LET OP! een muurdecoratie (afbeelding of tekst) gemaakt met sjabloon zal nooit zo strak worden als een uit een uni-kleur gesneden tekst of afbeelding. Bij erg dunne lijnen of teksten, bestaat de mogelijkheid dat deze "vollopen". 

Hoe plak ik een sjabloon

Sjablonen worden op dezelfde manier op de muur geplakt als onze muurstickers (filmpje) en de afbeelding kan met een kwast, roller of spuitbus met elke gewenste kleur verf worden ingevuld. Na het verwijderen van de sjabloonfolie, staat je afbeelding op de muur alsof je hem zelf geschilderd hebt (en dat is eigenlijk ook zo).

Wanneer gebruik ik een sjabloon

Sjablonen kun je toepassen omdat de kleur die je wilt hebben in folie niet voorhanden is. Om een goed resultaat te krijgen, moet ook voor het gebruik van een sjabloon de muur glad zijn. Sjablonen zijn eenmalig te gebruiken.

sjabloon